Wat moet ik meenemen als ik mijn hond naar de oppas breng?

Gewijzigd op Vr, 22 Jul, 2022 om 10:20 AM

Neem ruim voldoende eten mee. Van voedsel veranderen tijdens het oppassen kan onnodige spanning opleveren voor jouw hond. In overleg kan de hond natuurlijk ook gewoon eten wat de pot schaft bij de oppas, maar dit raden wij sterk af.

 Neem ook de spullen mee die jouw hond dagelijks gebruikt: halsband, riem, eet- en drinkbakken, kleed, mand. Als jouw hond medicijnen nodig heeft neem dan ruim voldoende voorraad mee en geef duidelijke geschreven instructies mee. Je kan deze ook aangeven op het profiel van jouw hond zodat de oppas deze kan nalezen. Neem ook (een kopie van) het hondenpaspoort mee van de hond zodat het onder andere duidelijk is welke inentingen jouw hond heeft gehad.


Als er ook andere honden bij de oppas zijn raden wij aan speelgoed of knuffels waar jouw hond bijzonder aan gehecht is thuis te laten. Andere honden willen er misschien ook wel mee spelen en dat vindt jouw hond waarschijnlijk niet leuk. Wat erg goed tegen heimwee van jouw hond kan werken is een t-shirt of doek met jouw geur. Je hond zal het waarderen als je zo’n stuk textiel achterlaat bij de oppas.


Uiteraard zijn dit allemaal zaken die je met oppas kan bespreken tijdens de kennismaking of voorafgaand aan het oppassen.

Heb je nog vragen? Stel je vraag via het contactformulier en we proberen je zo snel mogelijk te helpen.


Was dit artikel nuttig?

Dat is fantastisch!

Hartelijk dank voor uw beoordeling

Sorry dat we u niet konden helpen

Hartelijk dank voor uw beoordeling

Laat ons weten hoe we dit artikel kunnen verbeteren!

Selecteer tenminste een van de redenen
CAPTCHA-verificatie is vereist.

Feedback verzonden

We stellen uw moeite op prijs en zullen proberen het artikel te verbeteren