Ga naar de advertentie van de oppas met wie jij in contact wil komen. Stuur vervolgens een "aanvraag". Om een aanvraag te sturen moet je aangemeld zijn op Petbnb. Voor een aanmelding heb je een email adres of Facebook account nodig. Daarnaast stellen we je een aantal vragen over jouw hond. Oppassen gebruiken deze informatie om te bepalen of zij een goede oppas voor jou zijn.


Aarzel niet om aanvragen te versturen naar meer dan 5 verschillende oppassen. Aanvragen worden namelijk nog al eens afgewezen en het is ook fijn om een extra oppas achter de hand te hebben voor later. Als de door jou uitgekozen oppas niet kan of wil oppassen dan helpen we jou een handje door je oppassen te sturen die wel graag willen oppassen.


Uiteraard maken jij en jouw hond eerst kennis met de oppas. Pas na een wederzijdse succesvolle kennismaking zal de oppas de aanvraag accepteren en kan jij het oppasgeld betalen.


Je betaalt voorafgaand aan het oppassen met iDEAL. Het oppasgeld staat vervolgens veilig op een derdengeldenrekening. Op de eerste werkdag na het oppassen wordt het oppasgeld overgemaakt naar de rekening van de oppas. Let goed op de uiterste betaaldatum voor baasjes, deze kan verschillen per oppas maar is meestal uiterlijk de dag voordat het oppassen begint. 


Het is verplicht voor om te betalen via Petbnb. Hierdoor kunnen wij ervoor zorgen dat beoordelingen op Petbnb betrouwbaar zijn. Ook kunnen we op deze manier de kwaliteit van de oppassen beter weergeven houden en de goede oppassen belonen met meer zichtbaarheid op Petbnb. Oppassen die geboekt en betaald zijn via Petbnb zijn ook nog eens verzekerd mocht er iets gebeuren tijdens het oppassen. Oppassen die niet via Petbnb boeken moeten  we om dezelfde reden verwijderen van Petbnb.


De oppas kan zelf de oppaskosten aanpassen voordat jouw aanvraag is geaccepteerd. Dit is handig als de oppas je een korting wil geven of als de oppas alleen tegen een hogere vergoeding dan aangegeven op de advertentie kan oppassen. Willen jullie de prijs aanpassen na acceptatie van een aanvraag dan annuleer je de geaccepteerde aanvraag en stuur je een nieuwe aanvraag naar de oppas. De oppas past dan de prijs aan en accepteert de aanvraag.

 

Betalen kan alleen met iDEAL. Heb je geen iDEAL stuur ons dan een berichtje via het contactformulier.