Honden voeren: Als de eetgewoonten van de hond veranderen dan kan de gasthond klachten krijgen. Volg daarom de instructies van het baasje rondom eten goed op. Heb je tijdens het verblijf vragen over het eten aarzel dan niet om contact op te nemen met het baasje. Als er meerdere honden in huis zijn kan je het beste de honden apart voeren. Let heel erg goed op dat de hond niet bij ander eten kan bij jou in huis, in de tuin of buiten. Honden kunnen ernstige klachten krijgen als ze iets eten wat ze niet verdragen.

Water: Op elk moment moet de hond beschikking hebben over vers drinkwater. Het water moet op zijn minimaal twee keer per dag worden ververst.

Ruimte: De oppashond moet beschikking hebben over een veilige, comfortabele en ruime plaats bij jou in huis. Zorg er wel ten allen tijde voor dat de hond niet kan weglopen en je zicht hebt op de hond.

Activiteiten: Speel spelletjes en knuffel lekker veel met jouw gasthond. Pas op met speeltjes als je meer honden in huis hebt. Speeltjes kunnen nog wel eens tot rivaliteit leiden.

ID Chip / Hondenpaspoort: Accepteer alleen honden die gechipped zijn en een hondenpaspoort hebben. Vraag om een kopie van het hondenpaspoort die je bij je kan houden tijdens het verblijf. Als de hond onverhoopt wegloopt dan kan de hond via de chip worden teruggevonden en mocht er een situatie voorkomen waarin de hond naar de dierenarts moet dan is het handig om een kopie van het paspoort te hebben.

Aan de riem: Houd de hond altijd aan de riem ook al doet het baasje dit nooit. Op deze manier houd je de controle. Als je iets wilt voorkomen dan is het wel het kwijtraken van de hond dan wel dat de hond iemand anders of een andere hond verwond.