Op een aanvraag moet overigens binnen 24 uur worden gereageerd. Dit doen we om de ervaring voor hondenbezitters zo goed mogelijk te houden. Reageer je niet dan "sluiten" wij de aanvraag. Als dit vaak gebeurt dan moeten we je advertentie op Petbnb verwijderen. Je kan overigens na 24 uur nog steeds reageren. Als je dus een keer niet op tijd reageert stuur dan alsnog een bericht naar het baasje. Het baasje kan dan alsnog een nieuwe aanvraag naar je sturen.


Wijs de aanvraag of als je onverhoopt niet kunt oppassen of als je niet op de hond wil passen.  Stuur wel altijd een kort berichtje terug naar de hondenbezitter. Hij/zij heeft immers ook de moeite genomen te reageren op jouw advertentie. 


Plan een kennismaking met de hondenbezitter als je interesse hebt. De kennismaking doe je idealiter buitenshuis door bijvoorbeeld een lange wandeling te maken met hond en baasje. Zo kom je het meest te weten over de hond. Als de oppasperiode langer dan één nacht is en je kent de hond niet, dan is ons advies om een proefnachtje te laten boeken. Op deze manier weet je zeker of de hond bij je past. Hier kan je overigens gewoon voor worden betaald. Accepteer nooit een aanvraag als je twijfelt of de hond bij je past.


Als je tijdens of na de kennismaking enthousiast bent dan accepteer je de aanvraag.  Het baasje kan pas na acceptatie van de aanvraag de oppaskosten via iDEAL betalen.  Voordat je de aanvraag accepteert kan je de prijs van een oppasbeurt zelf aanpassen. Dat hoeft niet maar soms is het handig.  Soms wil je als oppas korting geven of juist iets extra in rekening brengen omdat de oppashond meer zorg nodig heeft of langer blijft dan gebruikelijk.  Wil je de prijs aanpassen na het accepteren van de aanvraag dan zal het baasje eerst een nieuwe aanvraag naar jou moeten sturen. Het baasje kan dan de oude aanvraag zonder problemen annuleren.

Heb je nog vragen? Stel je vraag via het contactformulier en we proberen je zo snel mogelijk te helpen.