Wat doe je nadat je de aanvraag hebt geaccepteerd?

Gewijzigd op Do, 18 Jun, 2020 om 12:42 PM

Betaling: Is de kennismaking goed verlopen dan accepteer je de aanvraag. Het baasje met iDEAL via Petbnb voorafgaand aan het oppassen. Je ontvangt een bericht als het baasje heeft betaald. Het oppasgeld wordt op de eerste werkdag na het oppassen op jouw rekening gestort.

Let op! Oppassen mogen geen (gedeeltelijke) betalingen buiten het Petbnb platform om ontvangen. Een contante betaling van de oppas is dus niet toegestaan. Je bent als oppas bijvoorbeeld niet verzekerd bij contante betaling. Als we zo'n betaling constateren dan verwijderen wij de account van de oppas van het platform.

Hoe meer je op honden past des te lager wordt de commissie. Pas je bijna nooit op dan is de commissie 15%. Pas je vaker op dan gaat de commissie naar beneden tot “slechts” 6%. Met de commissie houden wij Petbnb in de lucht en betalen we de verzekering voor het oppassen.

Aanpassen van een boeking: Heb je een aanvraag geaccepteerd maar de data en/of de prijs moet worden aangepast, vraag dan het baasje om de aanvraag te wijzigen of te annuleren en een nieuwe aanvraag te sturen. Ook kan je zelf de prijs van elke oppasklus aanpassen voordat je deze accepteert. Zo kan je bijvoorbeeld extra geld rekenen voor het vroeg brengen of laat halen van de hond of kosten voor voer en/of extra verzorging die je bent overeengekomen.

Pro tip: Je kan ook zelf een boeking sturen naar het baasje. Zo maak je het voor hem of haar extra makkelijk om bij jou te boeken via Petbnb. Zelf een aanvraag versturen doe je door in de Messenger bij “Contacten” de naam van het baasje in te typen, op de naam en op de knop “Nieuwe boeking” te klikken. Je kan dit zien als het versturen van een “Tikkie” aan een baasje met als verschil dat de boeking via Petbnb verloopt.

Alleen als je boekt via Petbnb ben je verzekert: Wanneer een boeking via Petbnb is betaald dan ben je als oppas voor eventuele aansprakelijkheid als gevolg van het oppassen verzekerd tot een bedrag van €2.500.000. Een particuliere aansprakelijkheidsverzekering kan in geval van schade namelijk stellen dat er geen dekking is omdat je een vergoeding ontvangt voor het oppassen via Petbnb. Ter bescherming van de particuliere oppassen hebben wij een verzekering afgesloten bij een gerenommeerde Nederlandse verzekeraar. Kortom boek dus nooit buiten Petbnb om want je bent mogelijk niet verzekerd. Daarnaast verwijderen wij oppas advertenties als er een vermoeden is dat er buiten Petbnb om wordt geboekt omdat anders de kwaliteit van het oppassen via Petbnb in gevaar komt.

Let op! gebruik je Petbnb als ondernemer en sta je ingeschreven bij de Kamer van Koophandel als kennel, oppas of uitlaatservice, neem dan contact op met hulp@petbnb.nl om te bespreken of Petbnb geschikt voor jou is. De verzekering van Petbnb is voor ondernemers niet van toepassing.

Oppassen met veel boekingen, vaste klanten en goede beoordelingen krijgen op Petbnb automatisch een hoge plaats in de zoekresultaten. Een oppas die goed presteert op Petbnb krijgt hierdoor vaak veel aanvragen.

Was dit artikel nuttig?

Dat is fantastisch!

Hartelijk dank voor uw beoordeling

Sorry dat we u niet konden helpen

Hartelijk dank voor uw beoordeling

Laat ons weten hoe we dit artikel kunnen verbeteren!

Selecteer tenminste een van de redenen
CAPTCHA-verificatie is vereist.

Feedback verzonden

We stellen uw moeite op prijs en zullen proberen het artikel te verbeteren